Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ). Пътните настилки са преобладаващо мокри. По високите части има заснежени и заледени пътни участъци, които се опесъчават.
Температурите са в интервал от -10 до 7 градуса. Времето е преобладаващо ясно и тихо, на места – облачно без валежи. Видимостта навсякъде е добра.
Пътищата са сухи в Търговище, Разград, Варна, Силистра, Видин, Добрич, Шумен, Ловеч и Монтана.
Затворени са проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена, Троян-Кърнаре, Върбишки, пътят Шипково-Рибарица, връх Шипка, връх Хаджи Димитър.
Въведени са следните ограничения:
- товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета, а останалите моторни превозни средства да са с вериги по пътя Кюстендил-Гюешево; Сливен-Стара река, Гоце Делчев-Катунци.
- забранено е преминаването на товарни автомобили, а леките да са с вериги през Предела и по пътя Благоевград-Станке Лисичково;
- всички превозни средства да са с вериги, а товарните автомобили – без ремаркета и полуремаркета през прохода „Шипка”, Петрохан, Пампорово, Превала, Рожен, Печинско, Батак-Доспат, Кърджали, Ардино, в района на Велинград. /БЛИЦ