Сняг превалява на проходите "Петрохан ", "Рожен", "Пампорово", "Превала", Смолян и Ловеч. Заледени участъци има и по високите и усойни места на област Смолян, по мостовете на магистрала "Хемус" и на прохода "Петрохан" - те се обработват и опесъчават. Това съобщават от националната агенция "Пътна инфраструктура".
Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри и частично заледени. Дъжд превалява в района на Средец, Руен, Сандански, Петрич и областите Хасково, Ямбол и Разград, на прохода "Република".
Мъгла с видимост до 50м. - на АМ "Хемус" от 22ри до 35ти км. и в района на Ябланица. от 100 до 150м.- в района на Кичево /Варненско/. В района на София има обилен снеговалеж и много големи задръствания!
Проходи:
-Твърдица - Елена - затворен, движението се осъществява през прохода "Вратник".
- Етрополе - Златица - затворен. - Затворени за целия Зимен сезон:
- Арабаконак - затворен.
- Троян - Кърнаре - затворен за целия зимен сезон.
- Върбица - Сунгурларе - затворен.
Въведени са следните ограничения в движението на МПС:
- Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Шипка, Петрохан, по пътя Белово - Юндола, Велинград - Сърница.
- Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Кюстендил - Гюешево и Кюстендил - Радомир.
- Всички МПС да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета на проходите "Рожен", "Памповово", Превала, "Печинско", "Папаз Чаир" и по пътя Батак - Доспат.
Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Вехтово - Друмево /Шуменско/(обходен маршрут- Шумен -Овчарово -Друмево), Опанец - Долна Митрополия - Тръстеник - Оряховица и Ясен - Търнене - Петърница - Беглеж.
Ограничения за движението на МПС с маса:
- Над 3т. по пътя Устрем-Радовец, Младиново - Свиленград - Левка - Студена - Радовец и Чуруково - Михалково
- Над 5т. по пътя Червен бряг-с.Рупци(Обход през Луковит-Червен бряг), Димово - Извор, Димово - Костичовци - Воднянци - Дреновец - Брусарци - Монтана и Донино - Кметовци - Боженци
- Над 10т.по пътя Черница -Сунгурларе-Чубра, Сливен -Стара река и София - Перник с обход през Дупница - Самоков - София и Дупница - Самоков - Ихтиман - АМ "Тракия"
- над 15т. по пътя Черноочене-Кърджали.Обход Манастир-Войводино-Мост-Чифлик-Кърджали
- Ежедневно за времето от 05:30 до 08:50 ч и от 16:30 до 19:50 ч. се преустановява движението на товарни автомобили за София през Владая.
- Ежедневно за времето от 07:00 до 09:00 ч. и от 18:00 до 20:00 ч. се преустановява движението на товарни автомобили над 10 т. по пътя София - Самоков -Костенец между 39-ти и 86-ти км. /БЛИЦ