За първи път в България БТК предлага безплатно легален даунлоуд на музика и свободен достъп до гейм сървъри в портала 4fun.bg. В него потребителите на високоскоростния интернет БТК ADSL имат достъп до повече от 100 000 песни от всякакви музикални стилове. Музикалното съдържание на сайта е каталог на най-голямата музикална компания в света Universal Music, съобщиха от компанията.
Във 4fun.bg БТК ADSL клиентите ще могат да свалят музиката на най-големите звезди от всички музикални жанрове. В дигиталния каталог присъстват най-новите и актуални имена от световната музикална сцена като Rihanna, Duffy, Akon, Jay-Z, Anastacia, Ne-Yo, Morandi, 50 Cent, Enrique Iglesias, богати колекции на легендарни изпълнители като U2, Metallica, Sting, Andrea Bocelli, Rolling Stones, KISS, Dire Straits, Barry White, Tom Jones, ABBA, Marvin Gaye и много други. Такъв богат списък от музикални заглавия се предлага за първи път легално на интернет потребителите в България.
Музиката във 4fun.bg e групиранa в 9 жанра: POP, ROCK, DANCE, RAP, R&B, WORLD, CLASSIC, JAZZ, OST (Original SOUNDTRACK). Интернет потребителите могат да слушат любимите си стилове и изпълнители, да свалят както най-новите албуми и сингли, така и богата фонотека от евъргрийни, джаз, класическа музика, и цели дискографии на популярни световни изпълнители. За улеснение на потребителите във всеки жанр са групирани по 6 плейлисти, които предлагат както бърз достъп до най-слушаните и най-търсените заглавия в съответния жанр, така и готови тематични селекции или цели колекции от песни на определен изпълнител.
Освен даунлоуд на музика секцията 4fun Music предлага последни новини от световната музикална сцена и акцент върху топ артист от каталога в рубриката „Артист на месеца".
„Новият ни портал предлага за първи път на българските потребители възможността да свалят легално музиката на любимите им изпълнители", казва Кристина Табакова, директор „Продукти и услуги" в телекома. „Щастливи сме, че вече можем да предложим на нашите ADSL клиенти богато съдържание, което добавя стойност към предлаганата от нас интернет услуга", споделя още тя.
Специално за подписването на договора между БТК и Universal в България пристигнаха Ричард Абдалиан, вицепрезидент на дигиталния департамент и Вико Антипас, президент за Северна, Централна и Източна Европа на Universal Music Group International.

Новият портал е достъпен за всички интернет потребители, които могат свободно да разглеждат секциите на портала и каталога в музикалната секция и да прослушват до 30 секунди от песните. Само ADSL потребителите, обаче могат да свалят безплатно музика от него.

БТК предлага два пакета за даунлоуд на музика от 4fun.bg: Free и HIT. Free пакетът е безплатен и дава право на всички БТК ADSL потребители да свалят безплатно музика от един музикален жанр по техен избор. HIT пакетът пък дава достъп до даунлоуд на целия музикален каталог само за 4 лева на месец с ДДС, които се заплащат заедно с месечната сметка за БТК ADSL. С него потребителите могат да свалят неограничено песни от всички музикални жанрове.

Специално за българските геймъри БТК предлага безплатен достъп до GAME сървъри за едни от най-играните в България и света игри Counter Strike 1.6 и Condition Zero. Те са достъпни за всички интернет потребители, които притежават лицензно копие на игрите. Това условие гарантира добрата атмосфера за играчите и ограничава геймъри, които биха могли да нарушат средата. Във 4fun.bg геймърите могат да се информират за последните новости в игрите от авторските новини, които ще бъдат публикувани на сайта. GAME секцията разполага и със собствен форум, където геймърите ще имат възможност да обменят информация по горещи теми.

Съдържанието на 4fun.bg ще бъде актуализирано периодично и към музикалния каталог ще бъдат добавяни нови албуми на изпълнители от каталога на Universal Music Group веднага след излизането им на пазара в електронен формат. /БЛИЦ