Под домашен арест бе пуснат обвиненият в педофилия архитект Маноел Манолов. Решението е на пловдивския Апелативен съд, който реши да прати вкъщи велинградчанинът. Повод за това решение е влошеното здравословно състояние на архитекта, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Наложената парична гаранция е от 2500 лева.
Манолов страдал от глаукома и имал сърдечни проблеми, разкриха адвокатите му пред съда. Магистратите преценили, че обвиняемият не може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Главният архитект на Ракитово беше задържан за блудство с две момичета от Велинград. 59-годишният Манол Манолов бе арестуван в луксозната си къща в курортния град в момент на блудство с 14-годишно момиче и нейна 12-годишна приятелка.

Манолов работи на граждански договор като главен архитект на Ракитово от няколко години. Преди това е бил на същата длъжност във Велинград. Сигналът, който е получен в местното полицейско управление е, че Манол Манолов системно води малолетни и непълнолетни в луксозния си дом, намиращ се над спа-хотел “Дворецът” във Велинград. От жилището на главния архитект са иззети компютърни конфигурации и дискове. Хората в града разказват, че Манолов от години живее в охолстство. /БЛИЦ