Пролетните дъждове, които се леят от началото на април, ще продължат и през седмицата преди Великден.

По високите места в планините ще вали сняг. Днешната Цветница ще е малко по-слънчева - облачността ще се разкъсва и почти никъде няма да вали, гласи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към МОН, цитирана от в. Телеграф.

От началото на Страстната седмица, обаче, дъждовете ще се връщат. Още в понеделник облаците отново ще се сгъстят и на места ще превали, както и във вторник. Повече слънчеви часове ни очакват в средата на седмицата - в сряда и на Велики Четвъртък, когато по традиция се боядисват великденските яйца.

В първия от поредицата четири почивни дни - Разпети петък, обаче на много места в страната ще вали дъжд, в някои райони придружен и от
гръмотевици. 

Температурите през седмицата ще се повишат - в началото й максималните ще са 15 - 16 градуса, а през почивните дни покрай Великден вече ще достигнат 20 градуса. Те обаче остават далеч от стойностите през март, когато в някои дни живакът надхвърли 25 градуса. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната