Хомосексуалисти бяха поканени в "Часът на Милен Цветков" като гости, но не се появиха и вина за това нямат нито водещата Лора Крумова, нито пък аз. Колкото до предаването мисля, че то бе доста обективно, а водещата безпристрастна. Това заяви за БЛИЦ лидерът на Български национален съюз Боян Расате по повод на разразилия се скандал заради предаването от 1 април 2009 година по Нова телевизия и отправените обвинения към него от Български активистки алианс.
Даже водещата на моменти ми се струваше, че защитаваше страната на липсващите в студиото педераси. Не се срамувам от присъдите, които имам и от полицейските арести, даже напротив аз се гордея с тях, защото всеки политически активен гражданин неминуемо се сблъсква в един момент с репресивния апарат на държавата, която брани интереса на управляващите. Считам, че подобни писма и инициативи на иначе природно сбъркани индивиди упражняват цензура върху медиите, което от своя страна ограничава свободата на словото. Нали уж живеем в демокрация и всеки има право на собствено мнение. Ако е така значи и аз имам право да не харесвам хомосексуалистите и тяхното демонстративно поведение на публични места.   Не е редно аз и  всички хора, които не харесваме изявите на сексуално сбърканите да бъдем наричани фашисти и да ни обвиняват, че насаждаме омраза. Ние просто сме българи-патриоти и държим на своите традиционни цености, коментира още Расате.

Днес по-рано MTG, шведският консорциум, собственик на Нова телевизия, изпрати писмо до Българския активистки алианс, в което се извинява за eвентуалните вреди, нанесени от предаването ”Часът на Милен Цветков” от 1 април 2009 г., с водещ Лора Крумова.  Цитиран е абзац от писмото, в който се казва: ”Предприехме действия да гарантираме, че едностранно шоу като това няма да бъде излъчено отново”. На 3 април БАА писa до MTG, за да изрази възмущението си от въпросното издание на предаването (посветено на правата на гей-общността) и да поиска официална позиция и последващи действия от страна на консорциума, информират от алианса. Освен до MTG, писмото е било изпратено и до основни шведски медии, включително и гей-лесбийски ориентираните. В текста по-нататък се обяснява:

"Повод за писмото на БАА бе най-вече скандалното поведение на водещата Лора Крумова, която представи проблематиката, давайки израз на личната си ненавист и отвращение от хомосексуалността, ЛГБТ хората, тяхното възприемане в обществото, и цялостната борба на ЛГБТ движението срещу предразсъдъците и дискриминацията. В същото време за нас бе изключително притеснителен и фактът, че г-н Боян Расате, който е криминално проявен и неколкократно задържан от полицията, e потърсен като основен гост на предаването, без да са поканени хора, които активно се занимавят с ЛГБТ права и човешки права, и адекватно могат да се противопоставят на становищата на г-н Расате.   /БЛИЦ