Политическата класа е изчерпана. Наближава нов 10 ноември, хората трябва да излязат и да изметат целия политически елит. Това заяви Вежди Рашидов по бТВ. Според него българският народ непрекъснато се влюбва в някого да го управлява.
Народът е сексуален и непрекъснато през последните 20 години се влюбва в някого, каза Вежди Рашидов. Той даде за пример Жорж Ганчев, който с думите “обичам те” е спечелил много избиратели. Идва един идиот и с тези думи идва да управлява без никой да се замисля с какво и как ще направи това, коментира Рашидов. Той посочи, че на власт по този начин е дошъл и царят, сега и Бойко Борисов. Според Рашидов политиците зомбират хората по най-примитивния начин, имаме зомбирани “роми”, “българи” и “турци”. Всички си стягат електората, идват със 70% доверие и после ги изпращаме с нула”, каза Рашидов. Ако имаше партия на негрите, нямаше да има Обама, категоричен е известният скулптор. По думите му народът е като пластелин. Ако е в ръцете на добър майстор, той ще е добре моделиран, ако е лош, ще е зле моделиран, добави Рашидов. В 21 век ние все още нямаме национална кауза, вместо да се говори за просперитет и икономическо развитие, ние говорим за етноси, добави скулпторът.
Много е лесно да се разделя обществото на враждуващи лагери. Това укрепва електората на ДСП и е от полза за Доган, коментира от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов думите на Бойко Борисов в Чикаго. Ако си политик на място, не трябва да кажеш “тези са лоши и ми пречат”, а да предложиш конкретна политика, каза още лидерът на ВМРО. “Тези 2 млн. пенсионери какво ги правиш, заливаш ги с жива вода и ги подмладяваш ли”, попита риторично Каракачанов. Той коментира, че е неприемливо български депутат от ДПС да държи в кабинета си портрет на Кемал Ататюрк по повод появилата се за това в медиите информация. Людмил Георгиев от ДПС обаче заяви, че това не било такъв проблем с оглед историческото значение на тази фигура. Той добави, че нацията не печели от непрекъснатото разделяне по всякакъв признак. По думите му Доган държал в кабинета си портрет на Левски, както и столичният кмет Бойко Борисов. /БЛИЦ