Рано тази сутрин стана ясно, че редовните сутрешни брифинги на Националния оперативен щаб, на които се съобщаваше актуалната информация за новите заразени с коронавирус у нас, вече няма да се състоят.

Социалният министър Деница Сачева разкри истинската причина за края на редовните брифинги на ген. Мутафчийски в сградата на Министерския съвет. 

„В началото на седмицата ген. Мутафчийски каза, че народът ще го убие и вече става ненужен“. Това ли бе причината за края на брифингите“, попита я Георги Любенов в сутрешния блок на БНТ, където гостува Сачева.

„Много силни и драматични думи, а ние искаме да избегнем това – да няма силен драматизъм.

Имаме нужда от разговори и вътрешен баланс между рестрикциите, които трябва да спазваме, и да живеем по нормален начин“, увери социалният министър.

„Няма нужда от това всеки ден да се изнася статистика, която напряга. Хората имат нужда от малко въздух и спокойствие“, допълни тя.

„Съобразихме се с мненията, които сме получихме. Правителството винаги се е в вслушвало в мнението на хората и е реагирало“, категорична бе Сачева.

Тя разкри и какво ще се случи занапред с ген. Мутафчисйки, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, който оглавяваха Националния оперативен щаб.

„Тримата не си почиват. Дори като съобщиха новината, че се спират брифингите, ген. Мутафчийски бе на среща с премиера Бойко Борисов. Там те обсъждаха опаданото на още мерки.

За тримата - ген. Мутафчисйки, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, е още много рано за почивка“, категорична бе министър Сачева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!