Човек, отдаден изцяло на изкуството и прекарал повече от 20 години във врачанския театър като главен организатор на представленията, е отишлият си без време вчера в почивната база артистите в Ахтопол, съобщава „Флагман“.
 

55-годишният Илиян Шалатаров от Враца пристигнал в базата в сряда сам.
 
Според колегите му имал нужда от почивка, след като повече от година опитвал да се възстанови на работното си място след операция на болно сърце - масиран инфаркт, което наложило да му бъдат поставени 4 байпаса.
 
Още с пристигането си в курортния комплекс той казал, че диша затруднено и не се чувства много добре заради жегата и повишената влажност.
 
Вчера след обед съобщил на колегите, че ще си легне в бунгалото, тъй като не му достигал въздуха и не се чувствал добре.
 
„Веднага е била повикана линейка, но за съжаление колегата Шалатаров е починал преди пристигането й. Вече е изяснена и причината за смъртта му – получил е втори инфаркт, за съжаление фатален.
 
Изказвам своето съчувствие към близките на Илиян Шалатаров”, каза председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, наблягайки на това, че липсва криминален или аморален елемент в разигралата в базата трагедия.