360 нови места в детските градини в район “Северен” в Пловдив може да бъдат разкрити, ако се отпусне необходимото целево финансиране за изграждане на пристройки към съществуващите забавачки, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Кметицата на района д-р Ина Филипова е изпратила официално писмо до кмета Славчо Атанасов с искане за осигуряване на нужните средства. Д-р Филипова настоява районната администрация да получи 120 000 лева за проектирането на пристройките до края на годината. Идеята е всяка от трите детски градини да поеме по още 120 деца или групите да се увеличат с по 4 нови и през септември 2009 г. забавачките да заработят с увеличен капацитет.

Д-р Филипова настоява за допълнително финансиране за изграждането на нов физкултурен салон в училище „Христо Ботев“ в района. По изчисления на експертите от районната администрация издигането на постройката до груб строеж ще струва около 250 000 лева. Очаква се средствата да бъдат одобрени при актуализацията на бюджета на Пловдив за тази година, който се изготвя в момента. /БЛИЦ