Софийският военен съд разпита четири свидетели по делото срещу бившия началник на Икономическа полиция Георги Радков, който е обвинен за три престъпления. След като бяха разпитани свидетелите делото беше отложено за друга дата, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
След заседанието подсъдимият не пожела да говори с журналисти, като отговори само на въпрос дали е виновен с думите: Вие как смятате”. Прокурорът по делото Евгени Иванов отказа да даде всякаква информация, тъй като в процеса са използвани СРС-та и делото е секретно. Той заяви само, че делото е отложено и ще бъдат разпитани нови свидетели.

Бившият началник на икономическа полиция беше задържан ден след арестуването на бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов. Радков е обвинен за записване на секретна информация на електронни и магнитни носители, като не е отбелязал тези свои действия в нужните протоколи. Второто му обвинение е за незавеждане жалби и документи, подадени му лични от тъжител срещу конкретно лице, като по този начин се предполага, че той е предотвратил наказателно преследване. Радков е обвинен още, че след завършването на оперативно дело, то не е предадено в архива, каквато е практиката в икономическа полиция. По делото има около 300 тома. /Милан Николов, БЛИЦ