Софийски градски съд /СГС/ разпита Владимир Минков, който е приятел на убитият Мариан Янчев, който бе застрелян от икописеца Йордан Опиц на 5 февруари 2007 година. Свидетелят е бил рамо до рамо с простреляният по време на убийството.
В деня на убийството двамата отишли в кооперацията на Опиц  да търсят свой приятел, разказа свидетелят. Те знаели, че живеел на тази улица, но не били сигурни за адреса. Помолили жена да им отвори заключената входна врата и се качили горе. Като не намерили приятеля си, те тръгнали да се връщат, обаче вратата била заключена, а вместо да излезнат ги чакали група разгневени мъже, като единият от тях носил пистолет. "Наркомани, крадци", викали мъжагите. Приятелите се опитали да изскочат от прозорец, а точно като се провирал Мариан, той бил застрелян от един метър от иконописеца. Простреляният побягнал, но след време се стоварил на земята.
Свидетелят си призна, че седмица преди убийството е обрал апартамент в същия вход, но отрече Мариан да е бил с него. "Взех някакви дрехи и документи", призна пред Темида привиканият свидетел, който в момента излежава присъда за кражба. Той призна, че и двамата с простреляния си приятел употребявали наркотици, но по време на трагедията не били дрогирани. Съдът ще изслуша и експертиза на вещи лица за убийството. / Милан Николов, БЛИЦ