Заместник-кметът на Пещера Атанас Стоилов в момента е на разпит в Националната следствена служба по случая "Белнейски", заради твърдения, че разполага с видеозапис предоставен му от любител. От този запис се вижда, че сестрите Христина и Росица са били в курорта "Св. Константин" край Пещера два дни преди да бъдат убити, съобщава БНР.
Стоилов е предоставил записа на полицията още в началото на разследването по случая, но според него до сега не са разпитвани нито автора, нито майката на сестрите Белнейски. "Това е видеоматериал, той е един кадър, който попада в камерата с две момичета, които са на "Св. Константин", които доста приличат на сестрите Белнейски. Той е много кратък" ,заявява Стоилов и не пожела да коментира как точно е получил записа. Според него записа може и да няма никаква стойност, но до този момент записа не е отречен.
Полицията до този момент не е потърсила мнението на майката Фани Белнейска. На въпрос разпозна ли децата, майката отговаря: "Много е трудно да се каже, много е мъглив записа, не мога да съм сигурна на сто процента, има и някаква прилика, обаче сто процента не мога да кажа нищо за този запис".  Записът съществувал от три години, а пък никой в полицията не те е викал официално да кажеш това ли са децата или не, майката изразява учудване и заявява: "Да, за този запис не са ме викали, учудвам се". /БЛИЦ