Един е привлечен за обвиняем след случая на въоръжен грабеж в Лозенец, съобщава "Флагман", цитирайки свои източници. Той е на 20-години и малкото му име е Макс.


Останалите двама, задържани при щурма на апартамента в вилно селище в местността „Тарфа“ непосредствено след престъплението, са привелчени като свидетели. Ако бъде признат за виновен Макс може да отнесе от 3 до 10 години затвор. Той не е осъждан, но прокуратурата вече е постановила постоянна мярка „подписка“ срещу него и му е наложила забрана за напускане на страната.

В грабежа обаче има изключително любопитна подробност. Оръжието се оказа перфектна пластмасова реплика на 9mm „Глок“ 19, която изстрелвала... пластмасови съчми. Въпреки това обаче престъплението продължава да се дефинира като „грабеж“ и извършителят се оказва застрашен от ефективна присъда, независимо от чистото му съдебно минало.

Припомняме, че непосредствено след екшъна пред дискотека „Хасиенда“ бяха мобилизирани Специализираните полицейски сили при ОДМВР-Бургас. Те, заедно със служителите на РУ-Царево, успели в рамките на няколко часа да открият чия е колата, с която насочилият пистолета младеж, обрал връстника си и избягал. Те щурмували вила в местността „Тарфа“, като от там извели с белезници трима с малки имена Макс, Антон и Християн.

По-късно е установено, че Макс е прекият извършител. Известната към момента фактология е, че пострадалият бургазлия, който е бил заплашен с оръжието, е влязъл в дискотеката малко преди 4 ч. сутринта. На излизане, около 20-30 минути по-късно, той е посрещнат от непознат, който насочва оръжието към главата му и настоява да изпразни портфейла си.