39-годишният Красимир Трифонов оглави градската структура на БСП в Пловдив. Това решиха социалистите на конференцията, която се проведе вчера в града на тепетата. От 151 делегати за него гласуваха 83, а за другия кандидат Илия Гатев – 68. Преди тайното гласуване отвод си направиха седем номинирани за поста председател на ГС на БСП – Пловдив. 
"Благодаря за доверието и подкрепата! От утре влизаме в режим на избори. Очаквам заедно да постигнем победата.", каза Трифонов след избирането му. Пред журналисти той обясни, че да се ръководи втората по големина в България организация на БСП е огромна отговорност. Амбицията му е партията да повтори победата си от президентските избори. Поставя си за цел минимум трима депутати да влязат от града в следващия парламент.

Красимир Трифонов е на 39-години, баща на две деца. Завършил е етнология и културен туризъм, магистър е по икономика. Работил е като експерт в Областна администрация и Община Пловдив, а в момента работи в сдружение „Местна инициативна група Перущица-Родопи“. Член е на БСП от 2003 г. 

С таен вот пловдивските социалисти излъчиха кандидатите за народни представители на «БСП за България» в 16 МИР. На предсрочните избори левицата ще се яви с пълна листа от млади и перспективни личности в компанията на опитни и мъдри политици. Доц. Георги Йорданов е на втора позиция след водачa проф. Иво Христов. Трета е политологът и общински съветник Теодора Халачева (25г). Четвъртото, десетото, 16 и 18 място са за коалиционни партньори. Пети в листата е хирургът и преподавател в Медицински университет Любомир Паунов (28г). Следва го мениджърът и председател на БСП – Централен Тодор Стоилов (29г). Опитният парламентарист Захари Георгиев е на 7-мо място. 8-мо място е за д-р Атанас Баташки  (34г)– хирург.

Във втората десетка са 30-годишният юрист Красимир Карамфилов, общинският съветник от миналия мандат  Минка Сърнешка, бившият депутат инж. Калин Милчев, доц. Кирчо Атанасов – екс депутат и заместник-министър на образованието, проф. д-р Георги Тотков – заместник-ректор на ПУ „П. Хилендарски”. Допълват ги експертите – Ангелина Божилова, инж. Ангел Петров, Борис Янчев. Листата завършва също с млади хора – политологът Таня Мачанова (27г), юристът Веселин Димитров (30г) и компютърният специалист Милена Колева (32г). 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ