Тялото на починалия в чакалнята на пловдивската Централна гара мъж беше изнесено по обяд, след като остана да лежи на пейка в чакалнята повече от четири часа. Малко след 12 часа пристигна кола на Съдебна медицина и двама служители положиха трупа на носилка, след което го качиха във вана и откараха тялото за аутопсия, съобщава "Марица".

Все още не е ясно от какво е починал 65-годишният мъж. По тялото му няма видими следи от насилие. Възможно е да е получил инфаркт или да е умрял от студ, защото в чакалнята е студено почти толкова, колкото и навън, обясниха хора, присъствали на огледа.
Мъртвият мъж няма вид на бездомник. Облечен е със сини дънки, черно яке, зимни обувки и ръкавици. Според полицията у него са намерени документи и е установен адресът му по лична карта.

Клошарите, които са постоянно присъствие на гарата, твърдят, че не знаят кой е починалият човек. В източния коридор към чакалнята, където беше намерено тялото сутринта, редовно нощувал техният авер Шабана. Не сме го виждали днес, може и той да е умрелият на пейката, коментираха бездомниците.