Комисията по досиетата разкри, че няколко имена на членове на районни комисии в предстоящите през юли парламентарни избори са били свързани с бившата Държавна сигурност. Те са огласени с решение №2-1963/08.06.2021 г.

До този момент са били проверени 201 души – председатели, заместник-председатели, секретари и членове на районни избирателни комисии.

Сред обявените имена са и това на председателя на Районната избирателна комисия в Перник.

Николай Димитров Цветков е председател на РИК – Перник. Цветков е бил агент с псевдоним Альоша към ОУ на МВР-Перник по линия на Второ главно управление (контраразузнаване). Вербуван е в края на 1981 г. и е снет от действащия оперативен отчет през 1987 г.
Агент Альоша е предложен за шеф на РИК от "Демократична България". Това е станало на заседание при областния управител на Перник. Името му е наложено сред другите партии от Марин Георгиев от "Демократична България".

Той казал, че ДБ са извадили държавата от блатото и сега щели да извадят Перник от блатото, като мотиви за кандидатурата за шеф на РИК.

Така изборите в Перник ще проведе човек на Държавна сигурност, а за честността им ще следи областния управител, чиято дъщеря е кандидат за депутат от Перник.