Втора поредно лято в Бургас плъзват румънски измамници, които се правят на глухонеми, за да събират пари от благородни бургазлии. От началото на юни из целия град могат да бъдат забелязани смугли съмнителни лица, които твърдят, че събират пари за изграждането на център за глухонеми, пише Флагман.
Прикритието им е отлично – те не знаят български, опитват се да внушат, че са глухонеми и подвеждат стотици бургазлии. Забелязани са, както в централната градска част, така и по комплексите. Обичайната явка им е пред големите хипермаркети, разкриха наши читатели.

Полицията обаче изглежда е безсилна срещу тях и не може да се справи. Репортер на Флагман.бг обаче откри какво най-много плаши румънците – публичност. Ако ги видите на улицата снимайте и разпространявайте! Това единственият начин, за да бъдат разобличени и спрени.

Призоваваме всеки, който забележи подлите румънски тарикати да ги снима с мобилния си телефон и да разпространява лицата им - през сайтове, социалните мрежи и всякакъв тип платформи. Така ще могат да достигнат до максимално широк кръг от хора, които да спрат наивно да им вярват.

Измамниците са подвели стотици или може би хиляди бургазлии. Подлите им действия веднъж завинаги отказват хората да вярват в благотворителни каузи. Заради това е време да ги спрем!