Започнаха масови проверки на данъчните в ресторанти и хотели преди Никулден и Студентския празник. Служители на НАП запечатаха хотел и ресторант в центъра на Бургас. Данъчни под прикритието на „таен клиент” не са получили касови бележки нито в хотела, нито в ресторанта към него. Те ще останат затворени 20 дни, съобщава Нова тв.

Собственикът на хотела каза, че ще обжалва. Той твърди, че чиновниците действали некоректно при наемането на стаята.

„И при наемането на стая, и при консумацията в ресторантската част не бяха издадени фискални бонове. Това наложи налагането на принудителната административна мярка - запечатване на търговски обект. Тази мярка е потвърдена от административния съд в Бургас”, заяви говорителят  ТД НАП-Бургас Христо Узунов.

„Искат стая за почивка. Служителите им казват, че това не е хотел за почивка. И те казват: „Добре тогава ще видим една стая” и оставят пари. Вземат ключа да видят стаята.Това не трябва да бъде така, защото адресни карти и всичко влиза в компютъра и се плаща на другия ден, защото може да ползват хладилника. Затвориха ресторанта за 62 стотинки ДДС. Оставиха без работа 6 човека преди Нова година. Губят ДДС-та, губят всичко”, каза собственикът на хотела Атанас Чиплаков.