31 души са били арестувани за 24 часа при днешната специализирана полицейска акция в Пловдив и областта срещу битовата престъпност. Образувани са 31 бързи полицейски приозводства.

В Асеновград и съседните села са закопчани общо 11, следват 15 ареста в трите ромски махали в Пловдив-Шекера, Аджисан и Арман махала и 5 ареста в Хисарско. Арестите са за притежание на наркотични веществая, за акцизни стоки без бандерол, за шофиране под въздействието на дрога и за незаконно оръжие. Има и две разкрити кражби.

15 футбулни фена от Локо и Ботев са вече осъдени по указа за борба с дребното хулиганство. Днес три състава на Районен съд Пловдив наложиха на всички парични глоби, които варират от 100 до 500 лева. 

Пред БЛИЦ ченге №1 на Пловдив старши комиар Йордан Рогачев заяви, че акцията е приключила, но следва нова. "Няма да спрем и ще бъдем безкомпромисни в борбата с битовата престъпност и в нарушаването на обществения ред", каза комисар Рогачев. 

БЛИЦ припомня, че тази сутрин главния комисар на МВР Ивайло Йорданов и главния прокурор Иван Гешев дадоха брифинг в Пловдив заради специализираната полицейска акция.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ