Щракнаха белезниците на 40-годишния мошеник Атанас Алексиев от с. Момина църква, общ. Средец. Атанас извършил две телефонни измами, като успял да убеди възрастни жени от Айтос, че помагат на полицията. По телефона мъжът така ги омайвал, че те веднага се хващали в капана му, тъй като с комплименти ги карал да се чувстват важни и значими, съобщава "Флагман".

На 10 октомври т.г. само за 45 минути измамникът успял да убеди 68-годишна жена от с. Средец да „съдейства на органите на реда”. Възрастната дама се „вързала” на думите му и оставила пред входната врата найлонова торбичка с 2200 лева и златните си накити. Малко след това Алексиев отишъл и доволен прибрал плячката си.

По същата схема на 12.10 т.г. в клопката му попаднала 80-годишна айтозлийка, която пък оставила до контейнер на ул. „Ал. Стамболийски” чанта с 5450 лв. и своите златни  украшения.

Атанасов направил солиден оборот, но грешката, която допуснал след това, била фатална.  На 17.10. т.г. отишъл рано сутринта в заложна къща в Средец, където предложил златни обици, оставил и данни за връзка с него.

Тарикатът бил пипан при акция на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Средец. Той е задържан за срок до 24 часа, но работата по престъпната му дейност продължава.