Двама бездомни мъже са били настанени с измръзвания през почивните дни във варненската Военноморска болница. Пациентите са приети с общо охлаждане и локални измръзвания, съобщи за moreto.net началникът на Клиниката по термична травма и изгаряния доц. Йоланда Заякова.

В момента и двамата мъже се намират в реанимацията на болницата. На единия обаче предстои операция за ампутация на пръстите на краката. Единият от мъжете е на възраст около 50 години, а другият е по-млад – на около 30 години, пише "Петел".

По думите на доц. Заякова през миналата година в клиниката е имало около 4 подобни случаи на измръзнали в големите студове бездомници. От доста години броят на постъпващите жертви на снега и вятъра във Варна са много по-малко. Според доц. Златева причината е, че вече функционира общинският приют. Помощ оказват и от Католическата църква в града.

Припомняме, че в периода от петък до неделя в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица във Варна са приети 13 души. Общо 140 човека са подслонени в звеното в момента.