Заведенията в Слънчев бряг отговарят на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Това каза министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия.

„Вчера направихме проверка на всички плажове в Слънчев бряг, които правим всяка година преди началото на туристическия сезон, за да се уверим, че се спазват изискванията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Съгласно него абсолютно всички обекти, които са разположени по-специално на територията на Слънчев бряг, както и цитираните 5 заведения, изцяло попадат в одобрената от мен схема. Те са там от повече от 10 години и не са променяли своите параметри. Мога да ви уверя, че плажовете в Слънчев бряг са едни от най-инспектираните от абсолютно всички институции. Всички заведения и обекти са в схемата, одобрена от мен и отговарят изцяло на изискванията на закона“, допълни тя.

„Миналата година бяха правени много проверки на същите тези заведения. Становище от РДНСК-Бургас информира, че след направената от тях проверка, конструкциите, с които са направени заведенията, отговарят на изискванията за преместваеми обекти. Не съм органът, който да констатира дали да бъдат премахнати, или не дадени обекти. Този контрол е в ръцете на общинската администрация“, каза още Ангелкова.