„Имаме път, но това път ли е – дори автобусите спряха да се движат! Дупки, кръпки, вълнички, а като завали – водни ями. Това са най-лошите 20 км в България“, казват жители на село Прогрес. Един от тях подчертава: „Със съветските коли се стигаше до града за 7 минути, сега имаме по-бързи, западни модели, японски, ама Момчилград вече е на половин час от нас. Така е по най-лошия път в България!“, пише "Rodopi24".

Жителите на няколко села от Момчилградска и Кирковска община негодуват заради лошото състояние на така наречения „стар път за Кирково“.
Става въпрос за 20-километровата отсечка от Момчилград до Подкова, която е част от републиканската пътна мрежа.

За неравностите, дупките и кръпките по пътя разказват в Прогрес - село, до което очевидно, пътят така и не прогресира.

“В момента оттук не преминават автобуси. Спряха да минават преди година. Преди това имаше през два часа автобуси от Бенковски,Кирково, Златоград. Сега, заради лошия път, няма“, твърди кметът на селото Сабри Юсеин. Земляците му пресмятат, че ремонт не е правен повече от 30 години.

“Тук също живеят хора, също плащат данъци. Пътят е в много лошо състояние. Ще видите от Прогрес нагоре и към другите села, за какво става въпрос“, възмущава се Стойко Георгиев, жител на Прогрес.

След 8 километра е Горско Дюлево. Състоянието на пътното платно е все така плачевно.

“Вместо да идваш за седем минути от града, идваш за половин час. Караме с 20-30 км. в час. Постоянно ремонтираме колите си“, жалват се и жителите на следващото по пътя село. Те, заедно с живущите в останалите села по този път, обмислят събиране на подписка.

„Разбрахме се с жителите на Горско Дюлево, Каменец и други села от община Кирково и община Момчилград да съберем подписи“, твърди кметът на Горско Дюлево Юсеин Вели.