Вандали са полотрошиха  вилата на  бившия депутат и министър Александър Праматарски, която се намира в местността  „Гроба“ –„Дикчан“, землище на село  Ковачевица, пише Топ преса. Това е поредният през годините погром над вилата на  гоцеделчевското семейство Праматарски, която поддържаше бащата на Александър Праматарски – Манол.

В РУ-Гоце Делчев е получено съобщение за това, че за времето от 08:00 часа на 30.11.2019г. до 12:00 часа на 31.12.2019г. са изпочупени стъклопакетите на прозорците на голямата и луксозна вила на семейство Праматарски ,  която се намира в местността „Гроба“, землище на с. Ковачевица.


Вандалите са изпочупили още три дървени вратички на кухненски шкафчета на външно барбекю, прилежащо към вилата и плафон на външна лампа в двора й.  По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Александър Манолов Праматарски е български политик, председател на Демократическата партия от 27 февруари 2000, народен представител във Великото народно събрание и депутат в 36-тия български парламент . Праматарски е министър на търговията  във правителството на Филип Димитров през 1992 .

Той бе и министър без портфейл след промяната в състава на правителството на Иван Костов (1999–2001).ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!