Апокалиптична продължава да бъде картината в карловското село Дъбене. След като вчера бе разрушен мост, за да се отвори път на водата, днес хората от няколко къщи продължават да стоят от другия край на река Мъртвица и да недоволстват от сполетялото ги за поред път бедствие. Те смятат, че причината за поредното наводнение е липсата на канализация.
Снощният порой е отнесъл улични настилки в карловския квартал „Сушица”, напълно разрушени са две улици в Баня, ромската махала е залята от фекалии от местна кравеферма. Разрушени улици има и в общинския град.

От вчера вечерта частично бедстсвено положение е обявено в Дъбене, Каравелово, Баня, и карловския квартал "Сушица".
 
 

Пред БЛИЦ кметът на община Карлово Емил Кабаиванов заяви, че местната власт има готов проект, с който всеки момент ще кандидатства пред междуведомствената комисия за цялостно отводняване на Дъбене. Проектът е на стойност 2 500 000 лева, а идеята е да бъде наново изграден няколко километров канал, в който някога са се събирали водите от стара планина, които се стичат в селото. Сега тези води отиват в малката река Мъртвица и оттам идва проблемът. 
 
 

На място дойде и зам.-социалният министър Ивайло Иванов който инспектира проблемните къщи и каза, че още утре по спешност на пострадалите хора ще бъдат раздаден по 325 лв. на всяко домакинство. Това е сумата, която отпуска държавата в такива случаи. Всеки момент се чакат да дойдат военните от Карлово, които по спешност да изградят мост, на мястото на разрушения, за да има връзка между двете части на квартала. 
 
 

Кристина Иванова, БЛИЦ