Арестуваха за 24 часа главна инспекторка в Агенцията по безопасност на храните в Тутракан, съобщиха от прокуратурата. От Силистренската окръжна прокуратура привличат към наказателна отговорност главна инспекторка от Агенцията по безопасност на храните, взела подкуп от двама търговци, съобщиха от прокуратурата.

Арестът е станал вчера, 9 юни. Това е станало непосредствено, след като 53-годишната д-р Ирена В. е поискала и приела подкуп от 1110 лв. от двама търговци, за да им издаде документи за извършване на търговска дейност. Разработката е по сигнал на ТД на ДАНС в Силистра.

След извършване на задържането на длъжностното лице е предприето и претърсване в дома й, откъдето служители на ОД на МВР в Силистра са иззели сумата от 1433 лева.

Предстои повдигане на обвинение към арестуваната инспекторка и искане за постоянен арест. Използвани са специални разузнавателни средства, които уличават д-р Ирена В. в престъплението. Тя е искала парите от търговците, като се е представяла под друго име. Едва вчера търговците са разбрали истинското име на главната инспекторка.