Както БЛИЦ съобщи, в разградското село Брестовене баба завърза внучето си докато бере плодове. Детето е освободено след подаден сигнал на спешния номер 112. 
3-годишното момче днес беше под грижите на майка си и социални служители от Кубрат, съобщава bTV.

Вчера, бабата на момчето, която го гледала през лятото, го завързала с кабел за бетонен стълб в овощна градина. Докато беряла сливи, възрастната жена прибягнала до тази мярка, защото по думите й - внучето не слушало. 

„Сега съжалявам дето съм го вързала, ама тогава го виках да дойде при мен, пък той искаше да излезе при децата да играе, а нямаше никой”, коментира бабата Иванка Донева. По думите й не искала той да излиза сам на улицата.

След подаден от съседи сигнал на мястото идват екипи на полицията и социалните, детето е освободено. То не е пострадало и няма наранявания. От днес вече е с майка си, която живее във Варна. 

Майката Цветомира уточни, че детето не е било удряно. „Говорих с него - каза, че нито го е удряла, нито го е била, стоял си е спокоен, не е плачел, това е било в рамките на десетина минути”, каза тя.

„Консултирали сме майката за правата и задълженията на родителите по Семейния кодекс, наказателния и закона за закрила на детето”, добави Мурадие Хадиб, началник отдел "Закрила на детето" в Кубрат.

Предстои консултации да се извършат и с бабата на момчето.