Спецченгета показаха на бургаските малчугани как обезвреждат опасен престъпник. Демонстрациите на служителите на ОД на МВР-Бургас бе по повод професионалния празник на българската полиция – 8-ми ноември, който бе отбелязан тържествено в СУ „Петко Росен” в ж.к. „Меден рудник”.
Пред учениците служителите от сектор „Специализирани полицейски сили” демонстрираха уменията си по задържане на извършители на престъпления със специални техники. В „арестуването” на престъпник се включи и полицейско куче. В проявата участваха и доброволци от Детското полицейско управление към училището.


В арестите се включи и служебно куче

Официални гости на събитието бяха директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, шефът на „Охранителна полиция” Неделчо Рачев, началникът на Четвръто РУП-Бургас Халид Аптараман, които бяха и домакини на мероприятието, зам.-кметовете по образование и спорт Йорданка Ананиева и д-р Лорис Мануелян, началникът на Регионалното управление на образованието инж. Виолета Илиева, както и районният кмет Магдалена Манолова.
„За мен и за моите колеги това е най-благородната професия, която би избрал някой да работи. Избрахме да отбележим празника в училище, защото нашето дълбоко убеждение е, че това поколение, което в момента стои пред нас, ще бъде поколението, което ще направи живота в страната ни много по-добър. Трудът на полицаите е малко забележим, но изключително полезен, защото без сигурност, без стабилност едно общество не може да се развива. Нашето разбиране за работа е това, което правим в момента - работим с младите. Надявам се демонстрациите да ви харесат и да погледнете с други очи на полицейския труд”, каза пред присъстващите старши комисар Калоян Калоянов.


Началникът на Четвърто РУП Халид Аптараман (вляво) и директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов (вдясно)

По повод официалния им празник полицаите и малчуганите от СУ „Петко Росен” бяха поздравени лично и от зам.-кмета по спорт д-р Лорис Мануелян. Той изтъкна, че без полиция една държава няма как да съществува и е много важно тя да бъде добре организирана, да е подбрала най-подготвените си хора, които да работят професионално.

Вижте демонстрациите на спецченгетата в следващото видео:„Точно такава полиция имаме ние в Бургас. На всички полицаи пожелавам здраве, много вдъхновение в работата и нека Архангел Михаил да ги закриля, както винаги ги е закрилял до сега. На вас, деца, пожелавам Господ да ви закриля и достойно да се представите в учебния процес”, каза Мануелян.

По време на церемонията малчуганите от Детското полицейско управление връчиха официални писма на Калоян Калоянов. Те пък бяха наградени с полицейски шапки от служителите на МВР.Източник: Флагман бг