Бесен скандал се разигра днес в автобус от градския транспорт във Варна, съобщава "Петел".

Приблизително около 12.30 часа по линия 409 посока "Златни пясъци", точно преди спирка "Тракия", в превозното средство се качи контрола. Служителката започна да проверява билетите на пътниците с устройство, но на някои, на които машината е отчела "Успешна валидация" при качването, изведнъж се оказа, че устройството на проверяващата отчита "Изтекло време". 

Няколко човека започнаха да питат защо това е така и контрольорката отговори: "Така е, докато сте в автобуса може да ви изтече времето и трябва да купите нов билет или да слезете." 

"Вие да не искате до Златни пясъци с един билет да отидете?" - обърна се с насмешка контрольорката към потърпевша, чийто билет се оказа валиден при качването, но няколко минути по-късно вече "не важал". По думите й трябвало всеки да си гледа изписаните минути на картончето и ако се окаже в автобуса и просрочи часа, трябва или да слезе, или да си купи нов билет. 

"Това няма логика" - възмутиха се няколко пътуващи. Един от слизащите на спирка реши да услужи с билета си на друг, тъй като още "имало време" на неговото картонче. 

Сред общата солидарност при пътуващите се появи точно обратното мнение и скандалът се възобнови. Една от пътничките започна да защитава контролата като се обърна към една от "просрочилите" с валиден билет при качването: Какво се правите на интересна, госпожо, вие нямате пари да си купите билет, какви права отстоявате?" 

Последната реплика издигна нова вълна от възмущение, последваха цинични нападки, като гражданката "защитничка" на "Градски транспорт" дори беше заснета от пътници, за да се разпространи образа й като антипример в социалните мрежи, че не някой няма пари за билет, а че не е редно да се купува втори билет при вален такъв при качването. 

"Ако ги оставим така да ни изнудват и ризите от гърбовете ни ще смъкнат, а тази ги защитава..." - провикнаха се пътници.