Бездомник окупира чакалнята на гарата в Ямбол и изгони пътниците навън. Въпреки студа хората са на перона заради силната лоша миризма в чакалнята, съобщава bTV.
Мъжът, който е познат на всички в града като Чарли, е бивш боксьор, когото съдбата превръща в бездомник. Никой не знае дали има семейство и близки, а домът му вече четири години е в чакалнята на гарата.

Той е болен и на моменти агресивен. Служителка от гарата дори разказва, че се е случвало бездомникът да я заплашва с нож.
Началникът на гарата се обръща за помощ към здравните власти. Многократно е звънял на телефон 112 и е писал до ръководството на БДЖ. Оказва се обаче, че институциите са безсилни и си прехвърлят отговорността.

Полицаите идвали десетки пъти, виждали за кого става дума и си отивали. Те твърдят, че проблемът не е в техните правомощия.

Въпреки че цялото му тяло е в рани, бездомникът отказва да бъде прегледан от медицински лица. Те пък не могат да го отведат с линейка против неговата собствена воля. Според хората от спешна помощ този казус не е медицински, а социален.

Социалните служби обаче не са идвали на мястото. Началникът на гарата твърди, че те знаят за случая, но реакция няма. Той иска мъжът да бъде настанен в социален дом.