Бившият благоевградски банкер Огнян Андонов регистрира най-голямата слука в многогодишните си ловни излети по чукарите на Пиринско – в събота той гътна наведнъж 6 диви прасета и потопи в благородна завист всички авджии от региона, пише Struma.bg.

Късметът го споходи в местността Говедарника над симитлийското с. Долно Осеново, където ловната му дружинка №49 от доста време прави заграждения предвид засеченото в района стадо от над 30 глигана. Хъсът на адвжиите се покачил на макс преди 2 седмици, когато тук на пусия застанал млад ловец от селото, глиганите преминали като тайфун пред него и той не можал да уцели нито един.
 

В събота обаче късметът бил на страната на Андонов и колегите му. Докато той с ловния си автомат подписвал смъртната присъда на 6-те свине, други двама ловджии от дружинката успели да засекат изплъзналите се от точния банкерски отстрел животни и гътнали още 2 от тях. Освен от рекордния брой глигани Андонов е особено горд и от факта, че най-едрият от тях е с 25-сантиметрови глиги, които задължително носят медал на стрелеца.

Въпреки че мръвката бе щедро разпределена между всички участници в ловния излет, навръх Йорданов ден вместо да отмори и да разпусне с някой именяк, банкерът бе принуден цял ден да пакетира месо и да заделя за кайма, от която прави емблематичните ловджийски наденички.

Постижението на Андонов наистина е уникално и без аналог в дългогодишното ми битие на ловец, каза шефът на ЛРД „Сокол 1911” Иван Василев.