„По тиксото, с което била облепена главата на убитата 7-годишна Дамла, има следи от отпечатъци. Чии са? Едните са на майката, но има и други. Чии са тези отпечатъци. Отговорите на тези въпроси ще дадат отговор на въпроса „Кой е удушил малката Дамла в събота вечерта?“, коментира пред 24rodopi.com бивш криминалист.
На репортерски въпрос „Възможно ли е по тиксото да има следи само от пръстите на майката Садет Муса?“, ченгето отговори: „Ако бяха само нейните, вече щеше да има обвинение!“.

БЛИЦ припомня, че майката на Дамла - Садет Муса е все още в ареста. Тя бе задържана допълнително за 72 часа. Почти сигурно е, че след това прокуратурата ще поиска от съда да наложи постоянната мярка „Задържане под стража“ на жената, която твърди, че в неделя около 7.30 часа открила трупа на дъщеря си.


По-рано днес семеен приятел на родителите проговори ексклузивно за случилото се и за тях.

Експерти смятат обаче, че всичко вече е ясно, а прокуратурата няма въпросителни пред себе. Според тях малката Дамла е преживяла истински ужас преди да бъде зверски убита, а версиите за причината тя да бъде удушена са две.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!