Бивш кмет иззе функциите на свещеник и прочете литургия за здраве в черквата в кюстендилското село Стенско. Димитър Димитров, който управлявал селото почти седем мандата, се нагърби със задачата, след като се разбрало, че свещеникът Васил имал ангажименти и нямало да стигне за службата.
„Това е една стара традиция в селото, от незапомнени времена нарекли ден от месец май в памет на мъжете в Стенско, които в един определен момент умрели при различни трагични случаи. Службата била прекъсната за известно време и възстановена в управлението на Димитър Димитров“, споделя кметът на Стенско Огнян Янев,цитиран от "Струма".

„Господин Димитров е един много добър певец, взе календара, прочете молитвата и после изпя „На многая лета”. Извиси глас и стана хубаво. Даже именно той предложи да не чакаме свещеник, а да започваме“, коментира Янев.

Бившият кмет Димитър Димитров действително е пословичен с хубавия си глас. Той е и личен приятел на популярния народен изпълнител Райко Кирилов, известен като любимец на бившия президент Георги Първанов. Райко Кирилов много пъти е гостувал на Димитър Димитров в Стенско. Даже и сега заради добрата черешова реколта ексуправникът го е поканил да дойде в разгара на черешобера и да си хапне от прословутите кюстендилски череши.