Ямболският окръжен съд потвърди мярката от парична гаранция в размер на 5000 лв., постановена от Тополовградския районен съд за 35-годишния Иван Пачелиев от село Орешник, съобщава Haskovo.info, позовавайки се на съда. Гаранцията вече е платена.
В края на миналата седмица районният съд измени мярката за неотклонение на служилия във Френския легион мъж от постоянен арест в парична гаранция. Това стана по искане на защитата му, защото той има разрешителни за намерените оръжия и заради влошеното му здраве. Пачелиев е със счупена ръка при задържането му по-рано през февруари.

Тогава пред съда се събраха хора от общината в подкрепа на Иван Пачелиев. Хората заявиха, че той е добър човек и е невинен. Те не вярват, че мъжът е стрелял при пристигането на полицаите, които са го търсили за справка.

Haskovo.info припомня, че в края на февруари тополовградският районен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” за Пачелиев. Мъжът е обвинен във възпрепятстване работата на органите на реда и за незаконно притежаване на взривни материали и боеприпаси. Малко по-рано Пачелиев се барикадира в къщата си в село Орешник, където остана почти едно денонощие, като стреля при пристигането на служителите на реда. Близо 80 униформени и спецчасти участваха при неговото задържане. Той твърди, че е произвел неволен изстрел.