Самоубилият се бизнесмен Николай Андреев- Каята е един от първите предприемачи в Сандански, стартирали бизнес със строителни материали. През последната година и половина обаче поръчките рязко спаднали, все по-трудно ставало погасяването на изтеглените за бизнеса кредити, разказаха близки на бизнесмена, потресени от трагедията, пише Struma.bg.
Вчера в 11 часа стотици приятели, близки и роднини изпратиха Николай Андреев-Каята в последния му земен път. 

43-годишният бизнесмен Николай Андреев-Каята бе открит мъртъв на 4 юни. По-големият син на бизнесмена намерил около 8 часа безжизненото тяло на баща си. Той е бил паднал по лице в офиса към склада им за строителни материали, намиращ се на гл. път Е-79 край Сандански. Именно шокираният от трагичния инцидент син е подал сигнал на тел. 112.

На мястото веднага са изпратени екипи на полицията, както и линейка на Спешна помощ, но медиците констатирали смъртта на Каята, бизнесменът е имал следи от кръв около устата, което предполагало, че става въпрос за отравяне. При първоначалният оглед на мястото на трагедията криминалистите се натъкнали на 2 пакета силен препарат на прах за пръскане на лозя. Половината от съдържанието на единия пакет липсвало, което ги насочило към версията, че младият мъж е сложил край на живота си, като е изпил отровната смес.

Тялото на бизнесмена е транспортирано за благоевградската болница, направената аутопсия от съдебния лекар Яни Златин потвърдила, че 43-годишният мъж е погълнал силно отровно вещество.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК.