Броят на автокъщите в Дупница расте. На заседанието си миналата седмица Общинският съвет даде съгласието си за изработване на ПУП на още двама желаещи да се включат в този бизнес, пише struma.bg.

Статистиката показва, че Дупница е не само градът с най-много автокъщи в Югозападна България, но вероятно и с най-много регистрирани автомобили на глава от населението. В общината са регистрирани общо 26 000 автомобила, от които 5000 тежкотоварни. При 50 000 жители в община Дупница, се оказва, че на името на всеки втори жител има регистриран автомобил. Хиляди автомобили пък са изложени за продан в автокъщите край главен път Е-79, които са разположени в района на с. Пиперево и вече достигат до с. Дяково.

Собственикът на превозваческа фирма Веселин Вретенарски от Дупница ще строи автокъща в местността Реката край с. Блатино върху земеделска земя. Той е поискал от общината да му бъде одобрен ПУП за преобразуването на земята в неземеделска, за да може да строи върху нея. Имота В. Вретенарски е закупил преди време. София Николова от Дупница също прави автокъща, като е избрала за място м. Валого. Местните парламентаристи й дадоха картбланш, като гласуваха тя да изработи ПУП на имота. Както “Струма” писа, преди време председателят на Сдружението на автотърговците в Дупница Вергил Кацов заяви, че търговията с автомобили в града не запада, само се сменят купувачите.

Преди една-две години основни клиенти на дупнишките автокъщи бяха македонски граждани, но с влезли в сила разпоредби в съседната държава македонските клиенти спряха да купуват автомобили в България, за сметка на това гърците купуват по няколко автомобила наведнъж и ги препродават в автокъщите си в Гърция.