Жена, представяща се за много близка на Мартин Георгиев, който преди дни запали апартамент в Камено, пожела да се представи и нейната гледна точка за огнената вендета, пише "Флагман". Дамата изрично е пожелала да остане анонимна.

„В показанията си той казва, че е изгасил цигарата си в запалителна течност, но това не е вярно. Не е запалил апартамента без да иска, а от гняв към нея. Бившата приятелка на Мартин Георгиев, която всеки знае като Гергана, а истинското ѝ име е Гинка,  има 3 деца, като всички знаят, че само първото е негово. Тя е от ромски произход и не се грижи добре за децата си. Ще започна с това, че тя не работи, но се изкарва жертва, само защото има деца. Тя срина Мартин Георгиев психически, като му отправяше заплахи, как ще го отдели от децата му, как ще му стъжни живота, а в същото време му казваше колко много го обича“, разказа жената.

Тя твърди още, че въпросната Гергана не е добра майка и това се виждало от профила й в социалната мрежа, където често поствала снимки с различни мъже. Статусът на младата жена във Фейсбук е "необвързана". Тя публикува постове от типа: „Днес жените се научиха да се справят с всичко сами. Научиха ги слабите мъже!“, както и доста по-агресивни послания от типа: "Не съжалявам за нщо. Щом съм разбил нечия мутра, значи така е трябвало!"

Профлът на младата жена изобилства с подобни агресивни послания

„Въпреки че другите 2 деца не са от Мартин Георгиев, те са гледани системно от майка му и баба му, наред с първото им общо дете - Валери, което е пълно копие на баща си. Тя се прави на жертва, а всеки мисли, че Мартин Георгиев е лошият. Силно се надявам истината да излезе наяве и да се докаже, че Мартин Георгиев е направил това с цялата си ярост и гняв към тази жена, която от 2014 г. насам не го оставя да диша – буквално“, каза още жената.

Припомняме, че в момента Мартин Георгиев се намира в ареста след огнената вендета на ул. „Юрий Гагарин“ в Камено. Пламъците унищожили напълно хола, кухнята и коридора на апартамента.

23-годишният мъж има богато криминално минало и дори е с влязла в сила от септември т.г. присъда за кражба на автомобил. Той е извършил палежа, докато е в изпитателен срок и ако бъде осъден, ще лежи и за двете престъпления.

По време на мярката за неотклонение, Мартин обясни, че във въпросната вечер бил пиян и от яд ритнал шише със запалителна течност, след което хвърлил фаса си на земята и така пламна пожарът.