Общо 12 700 лв. е стойността на всички 54 глоби, които ще трябва да заплати турският гражданин, спипан с рекорден брой нарушения в Пловдив, пише TrafficNews.


Припомняме, че той бе засечен от униформените при рутинна проверка на Асеновградско шосе. След като 45-годишният водач бил спрян, се оказало, че има 50 невръчени глоби.

Впоследствие станало ясно, че е извършил още 4 нарушения на скоростните режими, като всички те били в Пловдивска област. Турският гражданин пребивавал временно в града на тепетата. Именно фактът, че нямал постоянен адрес, бил причина да не му бъдат връчени глобите. 

Униформените предприели незабавни действия по връчването им, след като го спрели. Шофьорската му книжка е отнета за 12 месеца. Нито едно от нарушенията не е за употреба на алкохол или упойващи вещества. 

"Говорим за липса на отговорност, адекватно поведение към останалите участници на движението, грижа за околните. Живеем в общество, всеки трябва да бъде полезен и да не застрашава живота на другите в него", апелира Ботьо Гиргинов от Пътна полиция. 

Пред журналисти той коментира и акцията във връзка с първия учебен ден. Тя се организира на територията на цялата страна, като акцентите са начинът, по който се превозват децата, огледи в районите на училищата и забавачките. Следи се и дали инфраструктурата създава предпоставки за възникване на пътни инциденти. 

Както вече стана ясно, в Пловдив и областта се следи за неизправности, свързани с  пътна маркировка, пътни знаци, тръбно решетъчни парапети, пешеходни пътеки и изкуствени неравности за ограничаване на скоростта.

В резултат на акцията са изготвени и изпратени до стопаните на пътя 164 сигнални писма относно пътна сигнализация и маркировка около училища и детски градини, а конкретните предложения за подобряване на безопасността са 105 броя. Проверките са извършени от патрулите на Пътна полиция и районните управления.

В анализа, свързан с обезопасеността на входовете на учебните заведения на територията на областта, участие взеха и представители на областна администрация, общини и кметства.