Премиерът е на посещение в Перник. Той е заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-регионалния министър Николай Нанков. Те проверяват ремонта на пречиствателната станция за питейна вода в миньорския град.

По време на посещението стана ясно, че ще са нужни още около 2-3 млн. лева.

На премиера беше показана командната станция. С една 2/3 е спаднал разходът на водата, след смяната на водопровода, докладваха от станцията. Всъщност само преди година Перник беше пред водна криза и множество аварии на ВиК мрежата. Започна дори и изграждането на нов утаител на пречиствателната станция, което тогава трябваше да гарантира използването на водата и от мъртвия обем на язовир „Студена”.

Кметът Станислав Владимитов пък поясни, че подменят 60 км водопровод в града.

"Тук трябва водата да е най-хубавата. Перничани да пият най-хубавата вода", заяви Борисов и допълни, че е изграден 60 км водопровод, а материалите са от най-скъпите и надеждните.

По време на посещението си Борисов разказа и за оперативка от едно време. Повод за спомена му бе думичката "ламел", която му казаха, докато обясняваха механизма на пречиствателната станция.

"Какво е ламел?", запита Борисов, , на което получи отговор: "нещо като ламарина - пространства, които позволяват да се утаява повече вода, сега се утаява от самосебе си, тип механичен филтър.

Борисов тогава поде: "Едно време, като бях главен секретар на МВР и един колега казва „сървърът на полицията, сървърът на полицията“ и аз му викам „Ти сървър знаеш ли какво е, я им обясни на колегите, да знаят и те". Той ме гледа, гледа и вика - „една кутия“.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!