Млада жена от Варна, която е бременна, но все още работи извън града, избухна с коментар във фейсбук за начина, по който протестиращите ограничават достъпа до домовете на много хора, които се прибират от работа или пътуват към града, пише Varna24.bg.

"Ето това е ироничната борба за демокрация - блокираш съгражданите си, за да накажеш управляващите", възмущава се жената.

"На хората, които утре са на работа или са бременни, болни, или просто имат друго мнение и не искат да протестират, им е много приятно да стоят на блокирания мост. Тези хора са много благодарни на всичките 20 човека, които да се надяваме се борят за по-добра, свободна и немутренска България, но в същото време ограничиха правото на избор на другите!

Силно се надявам същите 20 човека да се борят и в ежедневието си за по-добър живот, не за тази анархия!", пише още тя.  

Ето и пълния текст на коментара й:

"Поздравления на протестиращите, които блокираха Аспарухов мост! Ето това е ироничната борба за демокрация - блокираш съгражданите си, за да накажеш управляващите.

Адмирации за тактиката, с тези си действия най-много народът да застане един срещу друг и пак да ни гледат сеира. На хората, които утре са на работа или са бременни, болни, или просто имат друго мнение и не искат да протестират, им е много приятно да стоят на блокирания мост.

Тези хора са много благодарни на всичките 20 човека, които да се надяваме се борят за по-добра, свободна и немутренска България, но в същото време ограничиха правото на избор на другите! Силно се надявам същите 20 човека да се борят и в ежедневието си за по-добър живот, не за тази анархия!  

Нека уважаваме другите, техните виждания и правото им на избор - дано всички разберем, че промяната трябва да започне от самите нас!"

По данни на Varna24.bg, сериозно е ескалирало напрежението сред живеещите в "Аспарухово" и близките местности, чийто достъп до домовете им е възпрепятстван дни наред от протестиращите, които всяка вечер блокират моста. 

Очевидци на грозна сцена в центъра пред Община Варна, където беше грубо блъскан и освиркван кореспондентът на Нова тв преди няколко дни, изразиха също своето възмущение от начина, по който се държат част от протестиращите.