Ритуалът по освещаването на бойните знамена на военноморските, сухопътните и военновъздушните сили се завърна на площад "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас. Днес цялото бургаско духовенство се включи в ритуала, а след това поведе литийното шествие по ул."Александровска", бул."Алеко Богороди" и Приморски парк, където след минути ще започне спасяването на Светия кръст.
На церемонията присъстваха кметът Димитър Николов, депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Румен Желев, председателят на ОбС Бургас Костантин Луков, главният секретар на Областна администрация Валентин Люцканов и десетки граждани, съобщава "Флагман". 

Тържественото посрещане на бойните знамена на армията на площад „Св. св. Кирил и Методий“ беше направено от флотилен адмирал Мален Чубенков, командир на флотилия Бойни и спомагателни кораби-ВМС.

Бургаското духовенство извърши освещаването на бойните знамена.

Церемонията на площад „Св. св. Кирил и Методий“ приключи и всички присъстващи начело с войската и с трите вида родови войски в Българската армия и граждани на Бургас се отправят на литийно шествие към Моста за ритуала по спасяването на Богоявленския кръст.