Бургас се сбогува с една легенда – култовото заведение Мецанин в Интерхотел България, което от обяд спря да работи с клиенти, съобщава "Флагман".

Това бе една от емблемите на града, символ за три поколения бургазлии, за които бе много повече от кафе – място, където може да се събереш с подбрана компания и приятели, споделящи близки до твоите възгледи.

До 1999 година, когато отвори хотел „Приморец”, в Мецанина се събираше градския елит, постепенно част от него се изнесе към новия хотел, но други си останаха верни и до тази сутрин неизменно прекарваха всеки свободен час в Мецанина.

До края на годината ще започне основна реконструкция на Интерхотел България, който вече има нов собственик. Според плановете на това място трябва да има кафе с панорамна гледка към главната улица, но се променя и концепцията му – акцент ще бъде супермодерното казино с живи игри, което се очаква да привлече множество чуждестранни гости, предимно от съседна Турция.

Това от своя страна ще промени облика и духа на Мецанина и явно той никога няма да е същото място, където хиляди бургазлии имат множество приятни спомени.