БМВ с бургаска регистрация и 20-годишен зад волана връхлетя в насрещното на Панаирния мост в Пловдив и удари странично микробус „Рено“.


В буса са били двама мъже, като единият е бил откаран с линейка в болница с потрошени ребра. Причината за катастрофата е дрифт.

Повлиян от адреналина 20-годишен водач на БМВ-то с бургаска регистрация  "палил" гуми  по бул "Цар Борис Трети Обединител" и започнал последователно преминаване от лента в лента, но изтървал колата и влязъл в насрещното. 

„Добре че удари двутонен микробус, а не се заби в хората по тротоара“, обясни пострадалият мъж от блъснатия микробус.

По думите му младият шофьор зад волана на БМВ-то не е бил особено адекватен, защото се е оправдал пред полицаите, че е влязъл в насрещното, защото бил объркал педалите.

„Не знам кой нормален шофьор ще обърка педалите?“, пита риторично пострадалият мъж. Той обясни, че още на място на катастрофата, минути след нея, е поискал от полицаите да направят тест за дрога на виновния шофьор, но те са му отказали.

„Обадих се на адвоката си и той ми обясни, че полевите тестове за дрога се правят по преценка на служебните лица.

Посъветва ме да се обадя на 112, за да регистрирам обаждане, че има отказ от длъжностни лица да направят тест за наркотици на водач, причинил пътно-транспортно произшествие. Така и направих“, разказа още пострадалият, цитиран от "Монитор". 

В болницата са му казали, че има пукнати ребра, но той е предпочел да се лекува у дома. 

„На виновният водач от птп с пострадали лица на моста на Панаира (с лек автомобил БМВ) в момента се извършва с полеви тест проба за наркотици.

Същият ще бъде наказан с акт с две точки - за самото произшествие и за рязко сменяне на лентата за движение", заяви шефът на ОД на МВР в Пловдив ст.ком. Йордан Рогачев.

Пробите на виновния водач на БМВ-то за алкохол и дрога са отрицателни, стана ясно по-късно през деня.

От ранни зори възловите булеварди около панаирното градче в Пловдив станаха арена за дрифтове и гонки между БМВ-та, защото днес има събор за любителите на тази автомобилна марка в Пловдив.

"В 6 сутринта ме събуди страшен рев на мощни двигатели", се оплака възрастна жена, която живее на бул. "България". Чула как колите въртят гуми, мощните им двигатели, но докато стане да види какво се случва на булеварда и автомобилите отпрашили.