Жители на бургаския квартал Рудник са подложени на терор от страна на самонастанили се цигани, дошли от Сливен. Хората са потърсили съдействие от общинския съветник от ГЕРБ и председател на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев, който е отишъл на място да се запознае с обстановката. 
„Хората протестират срещу арогантното и безнаказано поведени от страна на някои цигани, особено на тези от Сливен, заселили се там преди няколко години“, заявява Дракалиев. 

По този повод той е входирал питане в Общинския съвет в Бургас, в което иска информация за броя на незаконните постройки. След това Дракалиев ще настоява за премахването им, както и за изселването на натрапниците, уточнява burgasinfo.com.
 
Ето какво е видял общинският съветник в Рудник:
 
„Аз посетих района около Мелницата, реката Дермен дере, т.нар. „Бата махала“, както и зад училището и махалата. Във вилната зона, освен, че видях „къщи“, които купуват незаконно ток от съседите си, попаднах и на нелегален магазин, находящ се в един от копторите.
 
Освен това навсякъде има животни – коне, едър рогат добитък, кози, овце, отглеждани в имотите, които са част от квартал на Бургас, с което се нарушава Заповед от 2015 година. Беше ми казано, че някои цигани, които имат коне с каруци, секат дърва в местността „Салкъмите“ и „Мишел дере“, които след това продават незаконно.
 
Хората изразиха възмущението си, че незаконно са изградени огромни къщи, но за тях не се плащат данъци. Те твърдят, че много от сградите са построени върху общински имоти, в някои от тях има по няколко сгради, дори санирани, за които не се плаща данък. На тротоарните площи са построени сгради, също стълбища на място, което е предназначено за тротоари и това затруднява пешеходците.
 
Във вилната зона специално ми обърнаха внимание на пиянските изблици на някои сливенски цигани, които живеят в незаконни къщи, но това не им пречи да смущават съседите си със силна музика и да ги тормозят и заплашват, когато последните решат да си търсят правата“.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!