Без работа, квартира и пари за храна остана 52-годишната Светлана Симеонова, която преживява истински кошмар в последните дни. Жената разказва защо се е озовала на улицата, как е била прогонена от работодателя си - бургаски бизнесмен с инициали Д.С., който стопанисва заведение в центъра на Бургас, цитирана от "Флагман".

Поводът да я изгони било искането на Светлана да получи обещаното си възнаграждение, защото трябвало да си плати квартирата, твърди тя. 

Тя не е бургазлийка, дошла е от Плевен в началото на летния сезон. През изминалите месеци работела в Приморско, но след приключването на сезона се преместила в Бургас в търсене на целогодишна работа.

По обява се насочва към последния си работодател, когото тя описва като груб човек, „който крещи обидни думи към персонала и чупи посуда в присъсътвие на клиенти”. След като отказал да и плати, тя се обърнала с молба и към съпругата му, но и г-жата не откликнала.

„Светле, съжалявам за всичко. Вкъщи стана голям панаир. Той тотално изтрещя”, бил отговорът на жената на собственика на бистрото. И толкова.Въпросният Д.С. изхвърлил Светлана от работа, но все пак дал дума в петък (19.10.2018г.) да плати сумата от 600 лв – заплатата ѝ.
"Съмнявам се, че ще ми плати. Страхувам се, как ще отида. Била съм свидетел на агресията и обидите, които бълва, когато е ядосан", сподели тя.


Светлана очаква 600 лева, но според договора е наета на 4-часов работен ден с основно възнаграждение от 255 лева

Днес тя е подала жалба в Районна прокуратура – Бургас във връзка с неизпълнената договорка между нея и работодателя й. Посетила е и Инспекцията по труда, за да ги информира за случая. И двете институции са се задействали, показа проверка на "Флагман".