Благоевградчанин, обвинен за блудство с 9-годишно момиче, напуска следствената килия, но остава под „домашен арест“. Мярката на Александър Каров бе изменена вчера в по-лека от районния съдия Георги Янев, но ще влезе в сила след произнасяне и на окръжните магистрати, съобщава Struma.bg.

41-годишният благоевградчанин изкара два месеца зад решетките, след като бе уличен за блудство с малолетната дъщеря на свой приятел. Срамната сценка се разиграла в жилището на детето в кв. „Струмско“ в присъствието на нейна връстничка. Двете момичета се возили в асансьора и Александър Каров, който живеел в същия блок, под предлог, че търси бащата на едното, се вмъкнал в апартамента. Той седнал на дивана между двете деца и започнал да опипва 9-г. момиче. Другото момиче отишло на терасата и видяло, че чичкото пляснал приятелката й по дупето. Тя успяла да избяга през външната врата, което стреснало педофила и той си тръгнал.

Вечерта, след като баща й се прибрал от работа, потърпевшето момиче му разказало какво й сторил чичо Сашо. Той веднага се обадил в полицията и съседът от 6-ия етаж бил арестуван. Майката на детето, която работи в Гърция, била уведомена по телефона от мъжа си за инцидента и се прибрала с първия автобус в Благоевград.

Двете момичета били разпитани от разследващ полицай, а наскоро показанията им са закрепени и пред дежурен съдия в „синята стая“, предназначена за деца, пострадали от престъпления. След това процесуално действие възможността да бъде упражнено въздействие над малолетните деца е ограничена, поради което вчера съдията се съгласи да измени мярката на обвиняемия в по-лека. Той обаче бе изрично предупреден, че ще бъде отново задържан под стража, в случай че направи опит да влияе на свидетелите.

Версията на Александър Каров е, че нищо не е направил на момичето, а само е търсил бащата, за да му се оплаче от детските лудории. Изнервил се, че двете момиченца си играели с асансьора, а той искал да се качи да види на обяд болните си родители и да се върне обратно на работа.

Александър Каров не е семеен, не е осъждан, бил ангажиран в програмата за саниране на блокове и се грижел за болните си родители, изтъкна защитата.