Млада жена от Първенец дари майчинството си на семейство Павлови от Марково, чийто дом изгоря малко след Нова година. Благодетелката пожелала да остане анонимна, съобщава "Марица".
Дни след пожара тя занесла в кметството 120 лв. с молбата да бъдат предадени на пострадалото семейство. Ева и Павел Павлови и трите им деца останаха без покрив, след като на 5 януари пламъци обхванаха дома им в селото. Огънят унищожи цялата постройка, покрива и етаж от съседна в двора къща, както и цялата покъщнина. По чудо никой от семейството не пострада. 

Съседи помогнали на възрастна жена, роднина на семейството, да излезе от горящата къща. Те я извели по стълба навън. 

В гасителната операция участваха и екипи на пожарната, но въпреки усилията им почти нищо не бе спасено. Причините за пожара се уточняват. Предполага се, че огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво.  

След пожара кметът на Марково и жителите на селото подеха дарителска кампания в помощ на пострадалото семейство. В кметството се събират дрехи и пари за Павлови. За четири дни постъпили 2500 лв. от милосърдни хора. Средствата дошли не само от жители на Марково, но и съседните села като Първенец. 

Семейството вече няма нужда от дрехи за децата, колкото нужда от финансови средства. В момента е при близки в Пловдив. Смятат да си наемат квартира в Пловдив и най-вероятно напролет ще мислят как да възстановят дома си в Марково, обясни кметът на Марково Пламен Кабаков.