Полицаи откриха обявен за издирване 70-годишен мъж, прекарал цяла нощ при температури от порядъка на минус 10 градуса в планински район над Неделино.
 
Сигнал за изчезването на Енчо Беширов е получен около обяд, когато негов близък съобщава, че самотно живеещият мъж е бил забелязан последно до кръстовището в Горно Неделино, на изхода на града. Мъжът е с леки психични отклонения и вероятно е объркал посоката. Мъжът и друг път е бил издирван.
 
Четирима служители от полицията в Неделино незабавно предприемат издирвателни действия, тъй като възрастният мъж е прекарал нощта на открито и при ниските температури, което е опасно за живота му. Освен претърсване полицаите осъществяват връзка с кметовете на всички населени места, намиращи се в посоката, в която е забелязан изчезналият, с цел да бъде установено дали е забелязан в някое от тях, съобщиха от полицията.
 
По следите му е намерен в местността Шадийца на 1150 метра надморска височина, на километри от дома му, легнал на снега, премръзнал и отпаднал. Спасил се е от непрестанното ходене през нощта. След прибирането си вкъщи мъжът се е затоплил и е в добро здраве, невредим.
 
Температурите в Смолянско паднаха до минус 17 градуса в нощта срещу вторник, сочат данните на метеорологичната станция на връх Рожен.
В Пампорово измерихме рано сутринта минус 17, съобщиха и от Планинска спасителна служба в курорта. "Към 10 часа вече е минус 12, няма пострадали туристи от студа", казаха от станцията на спасителите.
 
 
В Смолян и Девин температурите паднаха до минус 15.