Невероятна новина за безгранична доброта се появи в деня на Надеждата, Вярата и Любовта. Двама братя с тежка съдба не бяха оставени сами да се борят с живота, пише Глас бг.

"Благодаря на всеки, който се отзова и помогна на Божидар и Димитър от Брестник с дрехи, обувки, пари, храна и работа! Искрени благодарности и от момчетата! С добротата си ги накарахте да се почувстват щастливи и вярващи. Това всичко в багажника е от вас - сърцати и добри хора!" 

Това написа във Facebook техният благодетел Мартин Атанасов.


Двете момчета, които са свикнали да се борят с житейските трудности и несгоди, сега са малко по-спокойни за себе си и за своята болна баба.

Че ще се устроят на добра работа, отговаряща на доброто им образование, и че ще заживеят така, както заслужава всеки млад човек.

Историята на двете скромни момчета - братя с изключително тежка съдба, разказа Мартин Атанасов от Пловдив. Божидар и Димитър са на 23 и 26 години.

Наскоро остават кръгли сираци. Божидар е бил отличник, завършил училище "Климент Охридски" с пълно отличие, а след това ПУ, специалност медицинска биология (микробиология) с много добър резултат. Знае отлично английски и има средно ниво на руски.

Брат му Димитър е завършил френската гимназия с английски и френски и после ПУ, специалност лингвистика с маркетинг. И двамата са скромни, много бедни, живеят в малка къщичка в с. Брестник.

Баща им бил добър човек. Починал преди 2-3 години. След това майката се разболяла от рак. Божидар и Димитър се грижели за нея 1 година, докато тя е на легло, хранели я с капкопер, но за съжаление жената преди седмица си отива от този свят - точно на рождения ден на Божидар.

Така двете момчета остават пълни сираци, грижейки се понастоящем за една много възрастна болна баба.